Blue Coded de IT innovators uit Zoetermeer

Blue Coded de IT innovators uit Zoetermeer
Gezien de hoeveelheid diensten die wij aanbieden, hebben wij ons portfolio opgedeeld in onderstaande pilaren:

 • IT-Support
 • Servicedesk
 • Netwerkbeheer
 • Internet
 • Telefonie
 • Cloud diensten
 • Public Cloud
 • Private Cloud
 • Domein, web & mail
 • Cloud back-up
 • Software Development
 • Maatwerk website
 • Quick Assessment
 • DocXchange
 • Security
 • SAM
 • Assessment


IT-Support. Tradionele diensten

Wij geloven dat een goede partner u op alle gebieden van de ICT kan ontzorgen. Blue Coded is dan ook niet alleen een partner op gebied van cloud diensten, softwareontwikkeling en security.
Blue Coded is ontzorgen. Vanuit onze skilled servicedesk, kunnen wij uw organisatie ook ontzorgen op gebieden van:
Internet verbindingen (glasvezel, VDSL, kabel, etc)
Telefonie oplossingen (zowel VoIP als Mobiele telefonie)
Leverning van hard- en software
Ontzorgen van de kantoorautomatisering (server, netwerkcomponenten, etc.)
Ontzorgen van uw medewerkers, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn!

Blue Coded Servicedesk

Problemen met computersystemen, – programma’s en het netwerk
Kwaliteit heeft de focus bij Blue Coded. Dat is te zien aan de hoge standaard en veiligheid van onze producten, onze klantgerichte dienstverlening en op maat gemaakte oplossingen. Toch kunnen zich problemen voordoen met computersystemen en -programma’s of het netwerk. Daar zit je als bedrijf niet op te wachten; werknemers moeten voortdurend optimaal gefaciliteerd zijn, want tijd is nu eenmaal geld.

Een eigen ICT-afdeling… of toch niet?

Het opzetten van een ICT-afdeling is niet voor ieder bedrijf weggelegd. Het betreft een investering in ruimte, tijd, geld en energie. Bovendien gaan de ontwikkelingen binnen deze branche in een razend tempo en is continue bijscholing nodig om up-to-date te blijven. Gelukkig is het perfecte alternatief voor handen…

Blue Coded Servicedesk: wij helpen je uit de brand

Onze servicedesk biedt ondersteuning bij alledaagse werkzaamheden en storingen. We zoeken naar het probleem en lossen deze op, geven antwoord op vragen en helpen bij bedrijfsapplicaties waarbij de standaard ondersteuning tekortschiet. Als vervanging óf ondersteuning van een eigen ICT-afdeling.
Noodgeval? Geen paniek! 24 uur per dag en 7 dagen per week staat een team van goed opgeleide professionals klaar om telefonisch jouw melding te ontvangen en behandelen. Bij Blue Coded houden wij van persoonlijk contact; we doen niet aan antwoordmachines of ingewikkelde doorklikmenu’s. Samen bespreken we hoe we het vraagstuk zo snel mogelijk kunnen oplossen. Dat kan telefonisch, via jouw eigen desktop en indien nodig komen we langs op locatie. Alles wordt geregistreerd, dus elke werknemer pakt het vraagstuk zonder problemen op.
Blue Coded de IT innovators uit Zoetermeer
bluecoded.nl
© Copyright 2021 – Alle rechten voorbehouden.
info@bluecoded.nl
tel: 079 330 1600

Netwerkbeheer. Slim netwerkbeheer; de basis van een succesvolle organisatie

Een feilloos werkend netwerk is niet zichtbaar, maar in moderne werkomgevingen wel essentieel. Want wat gebeurt er binnen een organisatie als servers, laptops, printers, firewalls, routers en andere componenten niet naar behoren functioneren? Of als werknemers aan productiviteit verliezen, omdat het gebruikersgemak tekortschiet? Juist, ja.
Veiligheid maakt daarnaast een belangrijk onderdeel uit van een deskundig ingericht netwerk. Bedrijfsgevoelige informatie mag niet naar buiten lekken en andersom mogen buitenstaanders het netwerk niet betreden. We schreven het al; een feilloos werkend netwerk is essentieel!

Een veilig netwerk, afgestemd op het bedrijf

Het professioneel laten inrichten van een netwerkinfrastructuur is geen kostenpost, maar een doordachte investering. Blue Coded heeft jarenlange ervaring met het aanleggen en beheren van grote en kleine netwerken, systeembeheer en het verhuizen van bestaande netwerken. Daarvoor maken wij onder andere gebruik van onze diepgaande kennis van Cisco-apparatuur zoals routers, switches, firewalls en accespoints. Bovendien zitten wij bovenop de ontwikkelingen omtrent veiligheid, zoals te zien is aan onze implementatie van ISO 9001, 27001 en 27002.
Ons uitgangspunt is maatwerk. Elk bedrijf is uniek en heeft andere behoeften. Daar spelen wij op in; door het netwerk af te stemmen op het bedrijfsbeleid, specifieke wensen en de benodigde capaciteit. We stellen exact de juiste vragen om het vraagstuk haarscherp in beeld te krijgen: Blue Coded begeleidt bedrijven naar een oplossing die naadloos aansluit op de organisatie.

Een stap verder met Blue Coded: 24/7 monitoring

ICT is onze passie. Gelukkig maar, want daardoor kunnen we netwerken veilig, werkbaar en efficiënt inrichten en beheren. Toch stopt onze dienstverlening daar niet. Desgewenst monitoren wij 24/7 proactief de kritische componenten. Daardoor kunnen we problemen voor zijn en eventuele incidenten direct oplossen. En zien we ruimte voor verbetering binnen de netwerkinfrastructuur van de organisatie? Dan ben jij de eerste die het hoort.

Internet; de toegang tot de rest van wereld

Via internet snel en veilig kunnen communiceren met (potentiele) klanten. Grote documenten binnen enkele seconden binnen halen? Dat is internet via Blue Coded.

Overal toegang

Of je nu in het centrum van de stad woont, of in een relatief afgelegen gebied. Door gebruik te maken van verschillende technieken (zoals glasvezel, VDSL, kabel, 4G en straalverbindingen) maakt Blue Coded internet overal toegankelijk.

Altijd beschikbaar

Wil je niet verrast worden door een storing bij KPN? Door onze partnerships kan Blue Coded daarnaast ook internet via o.a. Eurofiber, Tele2, Ziggo en diverse lokale glasvezel projecten aanbieden. Zo ben je niet meer afhankelijk van één leverancier en is jouw organisatie altijd online..

Mobiel en Voice over IP (VoIP). Bellen via internet; met VoIP ga je mee met de tijd

Voice over IP (VoIP) van Blue Coded is voordelig bellen via internet, dankzij het door RoutIT gehoste BroadSoft platform. Een platform dat bestaande ISDN-verbindingen vervangt en een legio aan mogelijkheden biedt voor grote en kleine bedrijven.

Uitgebreide functies

Met VoIP kun je alle kanten uit. Letterlijk. Telefoonnummers zijn niet meer apparaat-gebonden en apparaten zijn niet meer nummer-gebonden. Flexwerkers blijven met deze hotelling- of flex seat-functie op verschillende werkplekken bereikbaar, op hetzelfde vaste nummer.
Mobiele telefoons kunnen worden geïntegreerd met VoIP. Zo bel je mobiel met een vast nummer en is het vaste nummer ook mobiel bereikbaar. De receptiefunctie kan op gezette tijden worden ingezet en abonnementen kunnen op elk moment worden uitgebreid of juist worden gereduceerd. Ook videobellen, chatten en het delen van desktops is met VoIP mogelijk. Een voordelige telefonieoplossing voorzien van veel geavanceerde diensten!

Welke functies passen bij het bedrijf?

Elk bedrijf heeft andere behoeften. We brengen met plezier in kaart welke functionaliteiten aansluiten op het vraagstuk. Blue Coded combineert software- en hardware-oplossingen op maat om bedrijfsprocessen de optimaliseren. Zo betaal je alleen voor hetgeen dat jouw bedrijf nodig heeft.

Cloud is de paraplu waaronder alle online diensten vallen

De Cloud is simpelweg onder te brengen in de Private Cloud oplossingen (waarbij gebruik gemaakt wordt van apparatuur van uw eigen cloud leverancier) en de Public Cloud (zoals Amazon, Azure en Google).
Blue Coded kan voorzien in beide oplossingen en kan deze zelfs combineren (de hybride vorm van cloud) om zo “best of both worlds” te combineren!

Private Cloud diensten

Bij hosting denk je mogelijk alleen aan het hosten van een website. Maar de hosting services van Blue Coded gaan veel verder dan alleen website hosting. In ons datacenter kunnen wij vele hosting oplossingen aanbieden. We hebben de standaard shared hosting oplossingen voor de websites voor zowel .Net- als PHP-omgevingen, deze omgevingen hebben een zogenaamd beheer panel zodat wijzigingen makkelijk door onze klanten zelf doorgevoerd kunnen worden.
Voor de grotere websites of applicaties kunnen wij klant eigen hosting clusters opbouwen voor zowel de web- en database servers, dit noemen wij business hosting oplossingen. Deze oplossingen zijn ook uitermate geschikt voor het faciliteren van de kantoorautomatsering in de cloud (via Remote Desktop oplossingen). Ook kunnen wij deze servers optimaal laten performen door er een loadbalancer voor te zetten. Deze machine verdeelt het verkeer op een slimme manier zodat grotere bezoekersaantallen geen probleem zijn voor de omgeving.

Public Cloud. Microsoft Azure

Blue Coded voorzien hosting oplossingen vanuit haar eigen datacenters, maar kan daarnaast ook voorzien in het faciliteren van diverse Microsoft Azure oplossingen. Microsoft Azure biedt tal van mogelijkheden om eenvoudig (web)applicaties te faciliteren en wereldwijd beschikbaar te stellen. Microsoft Azure biedt daarvoor verschillende diensten, elk met hun eigen voor- en nadeel.
Blue Coded onderzoekt samen met uw organisatie de voor- en nadelen van het faciliteren van diensten in Azure, en onderzoekt daarbij ook of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Afhankelijk van de oplossing blijkt namelijk niet iedere workload geschikt te zijn voor Microsoft Azure.In sommige gevallen blijkt een hybride constructie tussen de publieke cloud en de private cloud de gouden sleutel te zijn.

Microsoft Office 365

Naast de Azure oplossingen, biedt Blue Coded ook alle traditionele Office 365 diensten aan, waaronder Exchange Online, Office 365 Pro Plus, het Office 365 Enterprise portfolio en het Office 365 Business portfolio.
Blue Coded beschikt verder ook over de nodige kennis van het Office 365 Mobility & Security portfolio. Alles dus om uw organisatie naar de cloud te brengen!
Daarnaast beschikt Blue Coded ook over de nodige ervaring om uw huidige kantooromgeving te migreren naar de Office 365 diensten. Dat doen wij al dan niet via een hybride deployment.

Private Cloud. Business Hosting: bedrijfsapplicaties altijd online beschikbaar

Webapplicaties, webshops en online business applicaties: die moeten continu online bereikbaar zijn. Zijn ze dat niet, dan kan dat leiden tot omzetverlies of verminderde productiviteit van werknemers. Wij faciliteren bedrijven al jarenlang met eigen clouddiensten zoals Hosted Exchange. Bedrijven die áltijd online bereikbaar moeten zijn.
We bieden eenvoudige en complexe infrastructuren aan, al dan niet gekoppeld aan andere clouddiensten of on-premise oplossingen. Naast deze ‘Infrastructuur als een Service’ (IaaS), bieden we ook ‘Platform als een Service’ (PaaS) aan: het opzetten van serverconfiguraties, virtueel en/of fysiek. Wij bedenken en implementeren daarnaast Remote Desktop gebaseerde oplossingen, waarop wij de kantoorapplicaties van het bedrijf installeren en onderhouden.

Dedicated Hosting

Met Dedicated Hosting worden businesshosting-oplossingen ondergebracht op eigen blades (servers) via het Cisco UCS platform. Een geavanceerd hostingplatform, gerealiseerd in samenwerking met het gerenommeerde Cisco; marktleider op het gebied van ICT. De meest moderne technieken worden gecombineerd om de hoogst mogelijke beschikbaarheid te realiseren. Bladeoplossingen zijn energiezuiniger dan traditionele servers. Door de flexibiliteit in schaalbaarheid bieden ze bovendien de best mogelijke bescherming tegen verstoringen aan apparatuur.

Virtual Hosting

Voor webapplicaties die meer dan een standaard server nodig hebben, bieden wij Virtual Hosting aan. In plaats van eigen blades voorzien wij deze bedrijven van een virtuele server; een ruimte die geheel naar eigen wens in te richten is. Virtual Hosting is een perfect alternatief voor Dedicated Hosting, mocht een fysieke eigen server niet essentieel zijn.

Blue Coded Cloud: kennis, kunde en veiligheid

Solide en werkbare oplossingen bedenken die voor onze opdrachtgevers werken, dat is waar het bij ons om draait. We denken proactief mee, adviseren bij dataoptimalisatie, ondersteunen bij het verhogen van de performance en stabiliteit van de producten en signaleren verbeterpunten in bedrijfsprocessen. Ook helpen wij bij het inrichten en onderhouden van OTAP-straten: een stap-voor-stap werkwijze om software volledig te testen en accepteren op een vergelijkbare omgeving als in de productie, om de productieomgeving ultiem te beschermen en continuïteit te waarborgen.
Veiligheid is een onderwerp waar we bij Blue Coded veel aandacht aan besteden, elke dag weer. Dat is onder andere te zien aan onze implementatie van ISO 9001, 27001 en 27002 en de keuze voor onze geografisch gescheiden datacenters in Amsterdam (Digital Realty) en Enschede (Equinix EN1). De faciliteiten van deze datacenters zijn erop ingericht om data te beschermen tegen lekken, toegang van buitenaf, brand en diefstal.

Domein, web & mail. Een eigen website

Een website of webshop begint met het vastleggen van het internetadres; de domeinnaam. Als de domeinnaam is gewaarborgd, moet er worden gekeken naar een passend pakket voor de webhosting en de bijbehorende e-mailadressen. Dit kun je natuurlijk zelf online regelen…

Domein- en webhosting: in goede handen bij Blue Coded

Blue Coded kan het ook voor je verzorgen. We leggen de nieuwe domeinnaam of -namen vast of brengen bestaande domeinen bij ons onder. Daarnaast bieden we verschillende Linux en Windows hostingoplossingen aan, zoals standaard oplossingen voor relatief eenvoudige websites. Voor bedrijf-kritische zaken, complexe websites en applicaties raden wij onze businesshosting-oplossingen aan. Lees daar meer over op de pagina Business Hosting.

Veilig en op maat

Een van de voordelen van domeinhosting en webhosting bij Blue Coded is de mogelijkheid om uit te breiden en aan te passen waar nodig. Want ook al gebruiken we de term ‘standaard’, bij ons is er altijd ruimte om producten en diensten aan te passen aan de wensen van de opdrachtgever.
Nog zo’n voordeel is de veiligheid die wij bieden. Bij webhosting door een willekeurige aanbieder via het internet, staat de website samen met duizenden andere sites op een server, ook wel shared hosting genoemd. Wordt een van deze websites gehackt, dan wordt ook jouw website minder goed gewaardeerd door zoekmachines zoals Google. Of generen deze websites heel veel traffic, dan kan jouw site daar hinder van ondervinden. Wil je dit voorkomen, dan bieden we je de mogelijkheid om gebruik te maken van een eigen omgeving en zorgen we ervoor dat andere websites de prestaties van jouw site niet beïnvloeden. Wel zo fijn.

Cloud back-up. Automatisch en veilig back-ups maken

Een back-up maken van bestanden is niet moeilijk. Toch schiet het er vaak bij in; want werknemers hebben er even geen tijd voor of vergeten het simpelweg. Of de back-ups worden gemaakt op een server of harde schijf die bewaard wordt op kantoor. Bij brand of inbraak gaan dan zowel de originele data als de back-ups verloren. Voorgoed. Gelukkig is de oplossing tegen dataverlies simpel, met de automatische Internet Back-ups van Blue Coded.

Blue Coded neemt het uit handen

Wij slaan de bestanden op in onze geografisch gescheiden datacenters in Amsterdam (Digital Realty) en Enschede (Equinix EN1). De faciliteiten van deze datacenters zijn erop ingericht om data te beschermen tegen lekken, toegang van buitenaf, brand en diefstal. Het maken van back-ups gebeurt volledig geautomatiseerd, veilig en snel. Het bespaart dus een hoop tijd én zorgen!

Versleutelen is veiligheid

Om te voorkomen dat buitenstaanders toegang krijgen tot (bedrijfsgevoelige) gegevens, versleutelen wij alle back-ups met een unieke code. Zo hebben alleen geautoriseerde werknemers toegang tot de bestanden. Klanten bepalen zelf hoe lang de data bewaard moet blijven; handig voor als er per ongeluk een bestand is verwijderd.

Afgestemd op het bedrijf

Prefereer je back-ups on-premise (op eigen locatie)? Ook dat kunnen wij verzorgen. Desgewenst is dit te combineren met de back-ups op onze datacenters of met de andere clouddiensten van Blue Coded. Voor elk bedrijf een unieke oplossing!

Software Development. Software op maat gemaakt

Wanneer bedrijfssoftware niet goed aansluit op de bedrijfsvoering en -processen, kan dit leiden tot ergernissen binnen een organisatie en soms zelfs tot omzetverlies. Blue Coded bekijkt samen met opdrachtgevers of software op maat een oplossing kan bieden en welke investering hiermee gepaard gaat.

Return on investment: we add business value

Software moet van toegevoegde waarde zijn, oftewel: business value hebben. Onze focus ligt precies daar, we willen zo snel mogelijk waarde toevoegen aan de organisatie. Vaak gebeurt dat door het automatiseren van processen door middel van op maat gemaakte software. Toch weegt de investering niet altijd op tegen het rendement.
Om grote investeringen te voorkomen aan het uitrollen van een groot project dat uiteindelijk geen of weinig waarde toevoegt, werken wij volgens de Agile-filosofie en de Scrum-methodiek in combinatie met Continuous Delivery. Deze doordachte werkwijze houdt in dat we door middel van kleine releases regelmatig business value toevoegen aan het product en dat kosten inzichtelijk en onder controle blijven. De Continuous Delivery bewaakt het snel en betrouwbaar releasen naar de eindgebruiker, want pas op het moment dat de software in handen is van de eindgebruiker, rendeert de investering. De medewerkers van Blue Coded beheersen deze werkwijze tot in de puntjes en vertellen er graag meer over in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek.

Security. Blue Coded beveiligt

Veiligheid; we besteden er bij Blue Coded elke dag aandacht aan. Niet voor niets werken wij volgens de ISO 9001, 27001 en 27002 standaarden en hebben we gekozen voor onze geografisch gescheiden datacenters in Amsterdam (Digital Realty) en Enschede (Equinix EN1). De faciliteiten van deze datacenters zijn erop ingericht om data te beschermen tegen lekken, toegang van buitenaf, brand en diefstal.

Gelaagde beveiliging

Digitale beveiliging bestaat uit meer dan antivirussoftware en spamfilters. Echt goede beveiliging is opgebouwd in lagen. En hoe meer lagen, hoe beter de bescherming van bedrijfsgevoelige data. Bij Blue Coded zijn we gespecialiseerd in goed ingerichte en slimme firewalls, het loggen van datastromen (logging) en Forensic Readiness. Bedrijfsinformatie beschermen we ook door middel van de Software Restriction Policy. In combinatie met de juiste updates, antivirussoftware en desgewenst aangevuld met 2FA (two-factor authenticatie) of MFA (multi-factor authenticatie), minimaliseren we zo het risico op hackers, virussen en ransomware.
We kunnen bedrijven daarin goed adviseren. We realiseren dat voor het creëren van veilige werkplekken naast digitale beveiliging, middelen helpen zoals toegangscontrole op kantoorpanden en bewustzijn over veiligheid bij werknemers. Uiteraard moet er een goede balans ontstaan, zodat de werkbare situatie blijft behouden.

Beveiliging vooraf, tijdens en achteraf

Beveiliging goed en slim doorvoeren om vervelende situaties te voorkomen heeft onze prioriteit. Mocht er onverhoopt sprake zijn van een cyberaanval, zorgen wij ervoor dat we weerbaar zijn, goed doordacht optreden en snel handelen. Bedreigingen gebruiken we naderhand om van te leren, de kennis die wij opdoen, zetten wij in om onze opdrachtgevers nog beter te beschermen.

Bescherming persoonsgegevens

In mei 2018 is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen door de Europese GDPR (General Data Protection Regulation). Blue Coded informeert bedrijven over deze regelgeving en zorgt ervoor dat (software)systemen voldoen aan deze nieuwe norm. Dat doen we door middel van het beschrijven van processen en procedures en door het inzetten van slimme tools die inzicht geven in datastromen.

bluecoded in den Niederlanden

Alkmaar bluecoded | Almelo bluecoded | Almere bluecoded | Alphen aan den Rijn bluecoded | Amersfoort bluecoded | Amstelveen bluecoded | Amsterdam bluecoded | Apeldoorn bluecoded | Arnhem, Assen bluecoded | Barneveld bluecoded | Bergen op Zoom bluecoded | Breda bluecoded | Capelle aan den IJssel bluecoded | De Fryske Marren bluecoded | Delft bluecoded | Den Haag bluecoded | Den Helder bluecoded | Deventer bluecoded | Doetinchem bluecoded | Dordrecht bluecoded | Ede bluecoded | Eindhoven bluecoded | Emmen bluecoded | Enschede bluecoded | Gooise Meren bluecoded | Gouda bluecoded | Groningen bluecoded | Haarlem bluecoded | Haarlemmermeer bluecoded | Hardenberg bluecoded | Heerenveen bluecoded | Heerhugowaard bluecoded | Heerlen bluecoded | Helmond bluecoded | Hengelo bluecoded | Hilversum bluecoded | Hoogeveen bluecoded | Hoorn bluecoded | Kampen bluecoded | Katwijk bluecoded | Leeuwarden bluecoded | Leiden bluecoded | Leidschendam-Voorburg bluecoded | Lelystad bluecoded | Maastricht bluecoded | Meierijstad bluecoded | Nordbrabant bluecoded | Nijmegen (Nimwegen) bluecoded | Nissewaard bluecoded | Oosterhout bluecoded | Oss bluecoded | Pijnacker-Nootdorp bluecoded | Purmerend bluecoded | Rijswijk bluecoded | Roermond bluecoded | Roosendaal bluecoded | Rotterdam bluecoded
Schiedam bluecoded
Sittard-Geleen bluecoded
Smallingerland bluecoded
Súdwest-Fryslân bluecoded
Terneuzen bluecoded
Tilburg bluecoded
Utrecht bluecoded
Veenendaal bluecoded
Velsen bluecoded
Venlo bluecoded
Vlaardingen bluecoded
Westland bluecoded
Woerden bluecoded
Zaanstad bluecoded
Zeist bluecoded
Zoetermeer bluecoded
Zwolle bluecoded.