Axkid Svensk design – Bakåtvända bilbarnstolar från 0-7 år Swedish company, Tillbehör till din bilbarnstol

Vi på Axkid brinner för barns säkerhet i trafiken. Vår lösningen är bakåtvänt åkande, så länge som möjligt. Säkerhet, komfort & utbildning ska gå hand i hand.

Axkid Svensk design – Bakåtvända bilbarnstolar från 0-7 år.

  • Fri frakt över 1000 kr
  • 365 dagars öppet köp
  • Delbetala med Klarna
  • Axkid Car Fit Guarantee

Bilbarnstolar Axkid

  • Bakåtvända bilbarnstolar
  • Bältesstolar
  • Babyskydd
  • Paketebay❤    aliexpress❤    amazon❤   


Bakåtvända bilbarnstolar

I våra bakåtvända bilbarnstolar åker ditt barn säkert och bekvämt hela vägen upp till 6-7 års ålder. Samtliga av våra bakåtvända bilbarnstolar är plustestade och monteras antingen med ISOFIX eller bilens trepunktsbälte.

Är det dags att köpa ny bilbarnstol? Vi på Axkid tar barnsäkerhet i trafiken på största allvar och rekommenderar bakåtvänt åkande så länge som möjligt. Våra bakåtvända bilbarnstolar är plustestade och godkända enligt R-129 (i-Size) reglementet. En bakåtvänd bilbarnstol ger ett bättre skydd för ditt barn än en framåtvänd bilbarnstol och minskar risken för skador vid en krock.

Vi på Axkid strävar efter att barn även i äldre åldrar ska fortsätta att åka bakåtvänt. I våra bakåtvända bilbarnstolar får inte bara barn i åldern 1, 2, 3 och 4 år plats att åka, vi har sett till att barn i åldrarna 5, 6 och 7 år också får plats att sitta säkert och bekvämt – hela vägen tills dess att det är dags att byta till en framåtvänd bilbarnstol och slutligen en avslutande bälteskudde.

Det är främst längden som avgör när det är dags för barnet att byta från den bakåtvända bilbarnstolen till en framåtvänd. Upp till ungefär 6-7 års ålder kan barn åka bakåtvänt, eller 125 cm. Se därför till att införskaffa en bakåtvänd bilstol som ditt barn har möjlighet att växa i, för ditt barns säkerhet. Våra bilbarnstolar monteras antingen med ISOFIX eller bilens trepunktsbälte.

Studier visar tydligt att bakåtvända bilbarnstolar är betydligt säkrare än framåtvända alternativ. Små barn som åker framåtvänt löper hela fem gånger högre risk att dö eller skadas svårt vid krock eller kraftig inbromsning, jämfört med barn i bakåtvända bilbarnstolar. Samtliga av våra bilbarnstolar har genomgått det svenska plustestet. En plustestad barnbilstol garanterar att ditt barn inte utsätts för livshotande höga nackkrafter vid en frontalkollision. I Sverige är vi världsledande när det kommer till barnsäkerhet i bil och det är därför inte förvånade att plustestet är ett svenskt godkännande. Läs om våra bilbarnstolar som vunnit ”bäst i test” här.

Kolla också gärna in vår bilbarnstolsguide, där du får mer information bakåtvänt åkande och tips som hjälper dig i ditt val av bilbarnstol.

Axkid ONE Råd&Rön – Bäst i test

Enda bakåtvända bilbarnstolen på marknaden med ISOFIX som är i-Size godkänd upp till ca: 7 år eller upp till 125 cm/23 kg och även plustestad. Skjutbar stol med bäst benutrymme i klassen och byggd i lättviktsmaterial. Installeras säkert på 30 sekunder.

Axkid Minikid 2 Plus Test approved up to 25 kg

Axkid Minikid är en av de bilbarnstolarna på marknaden som ditt barn kan sitta bakåtvänt allra längst i. En bilbarnstol som växer tillsammans med ditt barn.

Axkid ONE+ Råd&Rön – Bäst i test

Går att använda som babyskydd från första dagen. Enda bakåtvända bilbarnstolen på marknaden med ISOFIX som är i-Size godkänd upp till ca: 7 år eller upp till 125 cm/23 kg. Skjutbar stol med bäst benutrymme i klassen och byggd i lättviktsmaterial. Installeras säkert på 30 sekunder.

Paket: Axkid Modukid Infant + Seat + Bas Plus Test approved up to 18 kg

I detta paketet med babyskyddet Modukid Infant, bilbarnstolen Modukid Seat och ISOFIX-basen Modukid Base reser ditt barn tryggt och säkert från 0-4 år.

Paket: Axkid Modukid Seat + Bas Plus Test approved up to 18 kg

I detta paketet med bilbarnstolen Modukid Seat och ISOFIX-basen Modukid Base reser ditt barn tryggt, smidigt och säkert från 61-105 cm.

Paket: Axkid Modukid Seat + Bas Plus Test approved up to 18 kg

I detta paketet med bilbarnstolen Modukid Seat och ISOFIX-basen Modukid Base reser ditt barn tryggt, smidigt och säkert från 61-105 cm.

Axkid Modukid Seat Plus Test approved up to 18 kg

Axkid Modukid Seat är den enda i-Size-bilbarnstolen i världen som har den unika funktionen där nackstöd och internselen anpassas automatiskt efter barnets längd och storlek. Detta säkerställer säkerheten när ditt barn växer.

Axkid Modukid Seat Plus Test approved up to 18 kg

Axkid Modukid Seat är den enda i-Size-bilbarnstolen i världen som har den unika funktionen där nackstöd och internselen anpassas automatiskt efter barnets längd och storlek. Detta säkerställer säkerheten när ditt barn växer.

Axkid Modukid Seat Plus Test approved up to 18 kg

Axkid Modukid Seat är den enda i-Size-bilbarnstolen i världen som har den unika funktionen där nackstöd och internselen anpassas automatiskt efter barnets längd och storlek. Detta säkerställer säkerheten när ditt barn växer.

Axkid Modukid Base UN R129/i-Size

Axkid Modukid Base är en del av Axkids bilstolssystem som består av en bas och två bilstolar; Axkid Modukid Infant, ett babyskydd för de allra minsta och Axkid Modukid Seat, en bilbarnstol för barn upp till 4 år.ebay❤    aliexpress❤    amazon❤   


Bältesstolar

När ditt barn har vuxit ur en bakåtvänd bilbarnstol är det dags att byta till en framåtvänd bältesstol eller bälteskudde. Vi erbjuder säkra och flexibla bältesstolar och bälteskuddar med ISOFIX-fästen och bältesmontering.

Vi på Axkid rekommenderar att byta från en bakåtvänd bilbarnstol till en framåtvänd senare än vad reglementet uppger. Det är svårt att säga en exakt ålder, längd eller vikt för när ditt barn ska byta från en bakåtvänd till en framåtvänd bilbarnstol. Upp till ungefär 6-7 års ålder kan barn sitta bakåtvänt men det är främst längden som avgör när det är dags för barnet att åka framåtvänt. Vi ser helst att bytet till framåtvänt åkande sker efter att barnet passerat 125 cm. När ditt barn har vuxit ur en bakåtvänd bilbarnstol, men ännu inte uppnått den optimala längden som är för bilens trepunktsbälte är det dags att byta till en framåtvänd bältesstol eller bälteskudde.

Det är säkerhetsbältets position som avgör om ditt barn ska ha en bältesstol eller bälteskudde. Hamnar bältet för långt ut på barnets axel eller över barnets mage i en bälteskudde är det bäst att vänta med den och välja en bältesstol istället. Bältesstolen är utrustad med en så kallad bältesjusterare som säkerställer att säkerhetsbältet är i rätt position. Vi på Axkid erbjuder säkra och flexibla bältesstolar och bälteskuddar med ISOFIX-fästen och bältesmontering. Våra framåtvända bilbarnstolar passar alla bilsäten som är utrustade med trepunktsbälte.

Bälteskudde

Den allra sista tiden innan barnet har längden inne för bilens trepunktsbälte är bälteskudden att rekommendera. Bälteskudden passar barn mellan 10, 11 och 12 år och med en längd som underskrider 135 cm. Bilkudden gör bilresan säkrare för barn upp till 36 kilo. Bälteskudden är smidig och enkel att flytta mellan olika bilar eller att ta med sig på resan. Klädseln kan enkelt tas av för att tvättas i maskin vid behov. Bilkudden kan användas på alla sätesplatser där trepunktsbälte finns samt där airbagen är urkopplad. Enligt svensk lagstiftning ska barn som är kortare än 135 centimeter använda bilbarnstol, bälteskudde eller annan särskild skyddsanordning i stället för eller tillsammans med bilbältet.

Axkid Bigkid 2 Premium Approved according to ECE R44/04

Säker, flexibel och växer med ditt barn. Axkid Bigkid 2 Premium är en framåtvänd bältesstol godkänd från 15 till 36 kg med hög rygg som är bekväm att använda upp till 150 cm. Den är därför ett perfekt val för det äldre barnet, som nått Axkids rekommendation att åka bakåtvänt upp till 125 cm.

Axkid Bigkid 2 Approved according to ECE R44/04

Säker, flexibel och växer med ditt barn. Axkid Bigkid 2 är en bältesstol godkänd från 15 till 36 kg med hög rygg som är bekväm att använda upp till 150 cm. Den är därför det perfekta valet för det äldre barnet, som vuxit ur Axkids rekommendation att åka bakåtvänt upp till 125 cm.

Axkid Mate Approved according to ECE R44/04

När barnen börjar bli stora och bältesstolen inte längre räcker till, är det dags för den avslutande bälteskudden. Axkid Mate är en enkel och flexibel lösning för ditt större barn.

Axkid Dallas Approved according to ECE R44/04

När ditt barn har växt ur den bakåtvända bilbarnstolen, är det dags att byta till bältesstolen Axkid Dallas.

Babyskydd

Våra babyskydd ser till att ditt nyfödda barn åker säkert och bekvämt under de första månaderna i livet. Kan installeras med någon av våra tillhörande ISOFIX-baser eller med bilens trepunktsbälte.

Axkid erbjuder babyskydd som kan installeras med någon av våra tillhörande ISOFIX-baser eller med hjälp av bilens trepunktsbälte. Babyskyddet ska vara säkert och bekvämt för det nyfödda barnet och för dig som förälder under de första månaderna i livet. Med ett enkelt klick kan du frigöra babyskyddet från basen och ditt barn kan sova vidare. Det fungerar också utmärkt att använda som vagga, matstol eller att fästa på barnvagnen. Rekommenderad livslängd på ett babyskydd är mellan 6 och 7 år vid kontinuerlig användning. Babyskydden är avsedda för barn mellan 0-9 månader och upp till 13 kg. När din bebis har vuxit ur babyskyddet och kan börja sitta upp själv utan stöd, så är det dags att skaffa en bakåtvänd bilbarnstol. Vi på Axkid rekommenderar bakåtvänt åkande upp till 6-7 års ålder, för ditt barns säkerhet.

Paket: Axkid Modukid Infant + Seat + Bas Plus Test approved up to 18 kg

I detta paketet med babyskyddet Modukid Infant, bilbarnstolen Modukid Seat och ISOFIX-basen Modukid Base reser ditt barn tryggt och säkert från 0-4 år.

Axkid Modukid Infant UN R129/i-Size

Axkid Modukid Infant är godkänd för nyfödda barn, 40–75 cm och upp till 13 kg. Babyskyddet är ett av de lättaste i-Size-babyskydden på marknaden och är dessutom kompatibel med 90% av alla barnvagnar. Axkid Modukid Infant är den perfekta lösningen för familjen i vardagen.

Paket: Axkid Modukid Infant + Bas UN R129/i-Size

I detta paketet med babyskyddet Modukid Infant och ISOFIX-basen Modukid Base reser ditt nyfödda barn tryggt, smidigt och säkert upp t.o.m 75 cm.

Axkid Babyfix Approved according to ECE R44/04

Babyskyddet Axkid Babyfix ger maximal säkerhet och trygghet för det nyfödda barnet under de första månaderna i livet.

Vilket paket passar ditt barn bäst?

Vi på Axkid erbjuder ett komplett urval av säkra bilbarnstolar för barn i alla åldrar. I våra paket med babyskydd, bilbarnstol och ISOFIX-bas reser ditt barn tryggt, bekvämt och säkert från 0-4 år.

Bilbarnstolsguide

Vilken bilbarnstol ska jag köpa? Vilken bilbarnstol är säkrast? Vilken bilbarnstol är bäst? Frågorna är många och vi vet att även om det är första gången du köper en bilbarnstol, andra gången eller till och med femte gången så kan bilbarnstolsvärlden ibland vara en djungel. Därför har vi på Axkid sammanställt en guide till dig som vill göra de säkraste valen för just ditt barn och era behov.

Bakåtvända bilbarnstolar har visat sig vara upp till fem gånger säkrare än framåtvänt. Frontala krocktester visar att krafterna som verkar på nacken är upp till fem gånger större när barnet sitter framåtvänd jämfört med bakåtvänt. En bakåtvänd bilbarnstols största fördel är att den stödjer hela barnets rygg, nacke och huvud, fördelar krockkrafterna över ett större område och minskar därför kraftigt de krafter som nacken utsätts för. Därför ger en bakåtvänd bilbarnstol ditt barn ett bättre skydd och minskar risken för skador vid en kollision.

Bilbarnstolar räddar liv. Du använder inte en bilbarnstol för att du måste eller för att du ska. Du använder en bilbarnstol för att rädda liv, ditt barns liv. Läs mer om bakåtvänd säkerhet och hur du skyddar ditt barn på bästa sätt i Axkid bilbarnstolsguide nedan.

Vi hoppas att du kommer att gilla bilbarnstolsguiden och lära dig mycket.ebay❤    aliexpress❤    amazon❤   


Rätt typ av bilbarnstol till ditt barn

Att köpa din första eller till och med andra bilbarnstol är inte alltid en lätt process. Utöver de regler och krocktester som du ska hålla dig informerad om kan du också ha dina personliga preferenser. Bilbarnstolar räddar liv och med Axkid Bilbarnstolsguide hjälper vi dig att göra ett säkert val för ditt barn.

För barnets säkerhet är det viktigt att använda rätt typ av bilbarnstol beroende på barnets längd och vikt. Vi börjar därför med en genomgång av de olika bilbarnstolskategorierna. Genom barndomen behövs oftast totalt fyra olika bilbarnstolar:

1. Babyskydd

Ett babyskydd används från födseln upp till cirka 6-12 månaders ålder och brukar kategoriseras från 0-13kg eller 40-75cm. En riktlinje kan vara när ditt barn kan sitta upprätt på egen hand, då kan du byta till en bakåtvänd bilbarnstol. Axkid Modukid Infant är utvecklad för att passa till de allra minsta.

2. Bakåtvänd bilbarnstol

Den bakåtvända bilbarnstolen är den bilbarnstol som används längst. Axkid rekommenderar att barn åker bakåtvända så länge som möjligt, helst upp till 6-7 års ålder. Eftersom barn ska resa bakåtvänt så länge som möjligt är det viktigt att ägna tid och engagemang för att se till att valet av bilbarnstol är rätt.

Ps, visste du om att med Axkid ONE+ behöver du bara köpa en bilbarnstol som fungerar både som babyskydd och bakåtvänd bilbarnstol? Med de mjuka inläggen som ett extra stöd kan ditt barn färdas säkert i bilbarnstolen från dag ett.

3. Framåtvänd bältesstol

När ditt barn är runt 6-7 år och en bakåtvänd bilbarnstol inte längre är ett alternativ, är det dags att byta till en framåtvänd bältesstol. Bältesstolen Axkid Bigkid 2 det perfekta valet. Vår bältesstol har en hög rygg och är bekväm att använda upp till 150 cm. Om du inte är säker på när du ska byta till en framåtvänd bilbarnstol, läs om övergången från bakåtvänt åkande här.

4. Bälteskudde

Avsluta slutligen bilbarnstolens resa med en bälteskudde. Bälteskudden ser till att bilens trepunktsbälte placeras korrekt på ditt barns kropp. Axkid Mate är certifierad för 15-36 kg och är nödvändig tills barnet är stort nog att passa bilens tre-punktbälte.

Obligatoriska tester och regler för bilbarnstolar

När man ger sig in i bilbarnstolsvärlden är det bra att veta lite om regler och lagar kring bilbarnstolar. Alla bilbarnstolar som säljs i Europa måste vara testade och godkända enligt antingen UN R.44 eller UN R.129.

UN R.44 – I detta reglemente är bilbarnstolar godkända efter barnets vikt och det finns totalt fem fördefinierade viktgrupper, där en stol kan godkännas för flera av dessa.

UN R.129(i-Size) – är en godkännandekategori inom R.129. Här är bilbarnstolarna godkända efter barnets längd, men även genom en övre viktgräns för bilbarnstolar med ISOFIX. Detta godkännande inkluderar även sidokrocktester.

Utöver de obligatoriska reglerna har de flesta länder sina egna lagar gällande bilbarnstolar. Dessa lagar kan skilja sig åt, så se till att ta reda på vad som gäller i landet du befinner dig i eller ska resa till

Plustestet

Det finns några tuffare tester som garanterar en extra hög krocksäkerhet för ditt barn. Svenska Plustestet är ett sådant test och innebär att bilbarnstolen testas med högre hastighet och kortare bromssträcka. Testet innehåller även speciella sensorer som mäter krafterna på barnets nacke under det höga krockvåldet. Alla bakåtvända bilbarnstolar från Axkid har klarat Plustestet.

Bilden visar PlusTest-logotypen som du kan leta efter som konsument för att vara säker på att bilbarnstolen har den extra höga krocksäkerheten.

Bakåtvänt åkande – upp till 5 gånger säkrare

Varför uppmanar vi på Axkid att barn ska resa bakåtvänt så länge som möjligt? Det enkla svaret är att det är upp till 5 gånger säkrare. I den här artikeln kan du läsa om de viktigaste anledningarna till att bakåtvända bilbarnstolar är säkrare.

Varför är en bakåtvänd bilbarnstol så mycket säkrare?

Huvudorsaken till att en bakåtvänd bilbarnstol är säkrare är på grund av det stöd den ger barnets huvud och nacke vid en kollision. I förhållande till resten av kroppen utgör ett barns huvud hela 25 % av barnets totala kroppsvikt. För att ge lite perspektiv på detta, utgör en vuxens huvud bara 6% av den totala kroppsvikten. När du placerar ett barn bredvid en vuxen kan du se hur mycket större huvudet är i proportion till den totala storleken på ett barn jämfört med storleken på huvudet och den vuxnes kropp. Förutom barnets tunga huvud är nacken väldigt sårbar eftersom den är ännu inte är helt färdigutvecklad. Denna kombination gör det ännu viktigare att skydda och ge barnets nacke extra stöd så länge som möjligt.

Krocktester – Bakåtvänd bilbarnstol vs framåtvänt

I frontalkrocktester har det visat sig att krafterna som påverkar nacken är upp till fem gånger större när barnet sitter framåtvänd jämfört med en bakåtvänd bilbarnstol. Grafen illustrerar den enorma skillnaden i nackkrafter som barnet utsätts för i en frontalkollision i en bakåtvänd bilbarnstol (grön linje) och framåtvänt (röd linje). Vid en kollision i en framåtvänd bilbarnstol överförs krockkrafter till barnets nacke, vilket skapar enorma spänningar i nacken. En bakåtvänd bilbarnstol största fördel är att den stödjer hela barnets rygg, nacke och huvud. Den fördelar ut krockkrafterna över ett större område och minskar avsevärt på krafterna som verkar på den känsliga nacken. Därför ger en bakåtvänd bilbarnstol ditt barn bättre skydd och minskar risken för skador vid en kollision. Filmen visar visuellt denna skillnad under ett krocktest.

Vi rekommenderar bakåtvänt åkande – för ditt barns säkerhet

Vårt mål på Axkid är att alla barn åker bakåtvänt så länge som möjligt, för deras egen säkerhet. De allmänna rekommendationerna i Sverige är att ditt barn ska åka bakåtvänt minst upp till 4 års ålder. Även om det inte finns några lagar i Europa som reglerar bakåtvänt åkande rekommenderar Axkid alltid bakåtvända bilbarnstolar ända upp till 6-7 års ålder, för ditt barns säkerhet. Vidare rekommenderar vi en bilbarnstol som anpassar sig efter ditt växande barn, erbjuder en hög komfort och som gör det bekvämt för ditt barn att åka bakåtvänt så länge som bara möjligt.

Monteringsalternativ

När du ska köpa bilbarnstol finns det några praktiska saker som kan vara bra att tänka på. Sådana saker kan vara hur bilbarnstolen ska monteras och om den passar i din bil. Alla dessa viktiga frågor får du svar på i den här artikeln som handlar om montering.

När du köper en bilbarnstol bör du känna till de två olika monteringsalternativ: ISOFIX och bältesmontering.

ISOFIX är ett internationellt standardiserat bilbarnstolssystem och är i allmänhet ett enklare sätt att installera bilbarnstolar.

Bältesmontering innebär att installationen görs med bilens eget trepunktsbälte.

Ur säkerhetssynpunkt spelar det ingen roll om ditt barns bilbarnstol är monterad med ISOFIX eller med fastsättning av säkerhetsbälte. En ISOFIX-installation är dock i allmänhet enkel och minskar risken för installationsfel.

Över 50 % av alla bilbarnstolar är till viss del felaktigt installerade, så se till att välja en bilbarnstol som gör installationen enkel och smidig. Därför är vi extra stolta över Axkid ONE, som installeras enkelt och smidigt på mindre än 30 sekunder. Vår Axkid Minikid som är en bältesmonterad bilbarnstol erbjuder även den unika funktioner för en enklare installation. De självåtdragande förankringsbanden och det automatiska nackstödet som anpassas automatiskt efter barnets längd säkerställer en enkel och korrekt installation.ebay❤    aliexpress❤    amazon❤   


Hur vet jag om bilbarnstolen passar i min bil?

Om du är osäker på om bilbarnstolen passar i din bil, så kan du alltid kika in vår Billista för att få bästa möjliga vägledning genom ditt köp. Det är också bra att komma ihåg att olika säten i bilen kan vara kompatibla för olika typer av bilbarnstolar. Samma bil kan t.ex. vara kompatibel med både ISOFIX och bältesmonterade bilbarnstolar på olika platser i bilen. Det betyder att om du har flera barn kan du med fördel kombinera bältesmonterade bilbarnstolar och ISOFIX-bilbarnstolar. Oroa dig inte, Axkid erbjuder Car Fit Guarantee för alla våra bilbarnstolar och det innebär att du får pengarna tillbaka om bilbarnstolen inte skulle passa i din bil.

Hur vet jag om bilbarnstolen passar i min bil?

Om du är osäker på om bilbarnstolen passar i din bil, så kan du alltid kika in vår Billista för att få bästa möjliga vägledning genom ditt köp. Det är också bra att komma ihåg att olika säten i bilen kan vara kompatibla för olika typer av bilbarnstolar. Samma bil kan t.ex. vara kompatibel med både ISOFIX och bältesmonterade bilbarnstolar på olika platser i bilen. Det betyder att om du har flera barn kan du med fördel kombinera bältesmonterade bilbarnstolar och ISOFIX-bilbarnstolar. Oroa dig inte, Axkid erbjuder Car Fit Guarantee för alla våra bilbarnstolar och det innebär att du får pengarna tillbaka om bilbarnstolen inte skulle passa i din bil.

Vad är en godkänd bilbarnstol?

Beroende på regelverk kan bilbarnstolar godkännas för längd eller vikt och olika bilbarnstolar har olika gränser för vikt och längd. Axkids rekommendation är att välja en bakåtvänd bilbarnstol som har höga maxgränser.

För bilbarnstolar som monteras med ISOFIX är viktgränsen totalt 33 kg för bilbarnstol + barn. Det betyder att ju lättare bilbarnstolen är, desto mer kan barnet väga. Majoriteten av de bakåtvända bilbarnstolarna med ISOFIX är godkända upp till en maxvikt för barn på 18 kg men det finns även revolutionerande bilbarnstolar med ISOFIX som ger möjlighet för barnet att sitta bakåtvänt hela vägen upp till 23 kg och 125 cm. Axkid ONE är den enda bakåtvända ISOFIX-bilstolen som ger barnet möjlighet att åka bakåtvänt upp till 23 kg och 125 cm. Den har dessutom tilldelats den prestigefyllda titeln ”Bäst i Test” efter att det välrenommerade krocktestinstitutet ADAC utsåg Axkid ONE till testvinnare.

När det gäller bilbarnstolar som monteras med bälte bör man, precis som med ISOFIX, hitta ett alternativ med höga längd- och viktgränser så att ditt barn kan åka bakåtvänt så länge som möjligt. Den vanligaste maxgränsen för bältesmonterade bilbarnstolar är upp till 125 cm alternativt 25 kg.

Vilken bilbarnstol ska man välja?

Olika bilbarnstolar har som sagt olika begränsningar för vikt och längd. Välj därför en bakåtvänd bilbarnstol som redan från början har höga maxgränser. Leta efter funktioner som ger ditt barn möjlighet att nå dessa maxgränser med hög komfort och tillräckligt med benutrymme. En bra bilbarnstol behöver både ha höga maxgränser OCH kunna anpassa sig efter ett växande barn i din bil. På Axkid har vi tagit alla dessa aspekter i åtanke vilket återspeglar våra bilbarnstolar. På så sätt ser vi till att alla barn vill resa bakåtvänt så länge som möjligt.

Hur du ska placera barnet i bilbarnstolen

Har du din bilbarnstol och är redo att börja? Nedan har vi sammanställt en lista med punkter som är värdefulla att tänka på för att säkerställa att bilbarnstolen monteras rätt och skyddar ditt barn på bästa möjliga sätt.

Hur vet jag om min bilbarnstol är korrekt installerad?

Börja med att läsa bilbarnstolens manual noggrant och se till att du förstår varje steg. Varje bilbarnstol från Axkid har en installationsfilm för att visuellt beskriva installationen steg för steg. Det ska vara enkelt att installera din bilbarnstol korrekt, vilket vi på Axkid alltid strävar efter att uppnå.

Hur ska selen placeras?

Hur barnet sitter i bilbarnstolen är avgörande för säkerheten. I en bakåtvänd bilbarnstol ska selen gå över axeln och rakt bakåt. Selen ska dras åt så att du som vuxen kan få in max två fingrar mellan bältet och barnet. För maximal säkerhet, kom ihåg att aldrig bära tjocka ytterkläder i bilbarnstolen. Detta är en stor säkerhetsrisk som du kan läsa mer om här.

Nackstöd

För att ge ditt barn det bästa skyddet rekommenderar vi att ditt barns halva öra sitter inuti nackstödet. Den exakta positionen för maximal säkerhet kan skilja sig åt beroende på bilbarnstol och därför blir det extra viktigt att läsa manualen för just din bilbarnstol. Till exempel har Axkid Minikid 2 automatiskt nackstöd. Det innebär att nackstödet automatiskt anpassar sig efter barnets längd och storlek, vilket möjliggör för maximal säkerhet.

Krockkudde

En bakåtvänd bilbarnstol ska aldrig installeras med en aktiv krockkudde (airbag) i framsätet. Idag erbjuder de flesta biltillverkare säker borttagning av krockkudden. När krockkudden är urkopplad går det bra att ha den bakåtvända bilbarnstolen i framsätet. När det gäller en framåtvänd bilbarnstol i framsätet på passagerarsidan, är den grundläggande regeln att krockkudden måste avaktiveras om barnet är under 140 cm. Det finns dock idag nyare bilar som har krockkuddar där alla som färdas framåtvänd, oavsett längd, kan sitta trots att krockkudden är aktiv. Det är därför viktigt att du läser bilens instruktionsbok eller kontrollerar med din biltillverkare vad som gäller för din bil. Observera att sidokrockkuddar inte utgör någon fara för barn oavsett om de åker i en bakåtvänd eller framåtvänd bilbarnstol.

Myter om bakåtvänt åkande

Även om det är upp till fem gånger säkrare för barn att resa bakåtvänt, kommer det alltid att finnas några som kommer med undanflykter, myter och felaktiga antaganden. Här går vi igenom några av de vanligaste myterna om bakåtvänt åkande:

“Det är inte bekvämt för mitt barn och det finns ingenstans för dem att sätta sina ben”

Idag finns det bilbarnstolar med mycket benutrymme och som är anpassade för växande barn. Axkid ONE erbjuder till exempel över 20 cm justerbart benutrymme. Dessutom är korsade ben en mycket naturlig position för ett barn.

“Mitt barn kommer bli åksjukt”

Illamående i bilen beror vanligtvis inte på bilstolen utan är en tolkningskonflikt som sker i hjärnan oavsett färdriktning. Om ditt barn lätt blir åksjuk, kom ihåg att hålla en bra temperatur i bilen, se till så att barnet ser ut genom fönstret och undvik stora måltider precis innan resan.

Tillbehör till din bilbarnstol

Bilbarnstolsvärlden erbjuder fler tillbehör än du kan föreställa dig. I många fall är det enkelt att köpa dessa i samband med ditt köp av bilbarnstol. Kom dock ihåg att endast köpa tillbehör från en erkänd bilbarnstolsleverantör. Detta beror på att det inte finns något krav på krocktest av tillbehör och utav denna anledning finns det tyvärr tillbehör på marknaden som inte skyddar ditt barn, utan istället kan de snarare vara farliga. När du köper tillbehör från Axkid kan du vara säker på att tillbehören är testade och passar ihop med din bilbarnstol. Nedan har vi listat de viktigaste och vanligaste tillbehören som du kan behöva till ditt barn och bilbarnstolen:

Sparkskydd

Ett sparkskydd, även kallat sätesskydd, skyddar bilsätet från smuts och fukt. Vi vet alla hur blöta, kalla och mörka höstdagar kan vara och det är här ett sparkskydd kan hjälpa och skydda bilsätet från slitage. Axkid Sparkskydd är ett perfekt val för detta ändamål och innehåller två förvaringsfickor. Du kan också investera i Axkid Sparkskydd Premium som är något tjockare för att skydda din bils klädsel och som har flera förvaringsfack och en iPad-hållare.ebay❤    aliexpress❤    amazon❤   


Spegel

Axkid Baby Spegel monteras i baksätet på bilsätets nackstöd och hjälper dig som förälder att se ditt barn i den bakåtvända bilbarnstolen under bilresan. Att ha en spegel kan också hjälpa ditt barn att titta upp och minska risken för illamående och åksjuka barn.

Sommartillbehör

Sommaren kan vara varm och det kan även resor med bil vara. För att ge ditt barn de bästa förutsättningarna och minska risken för överhettning erbjuder Axkid flera lösningar och tillbehör som hjälper. Axkid Bambu Sommarklädsel reducerar värmeupptaget från solen. Utöver detta finns det även Axkid Cooling Pads som fästs som kuddar på bilbarnstolen. Med 3D-teknik ser de till att luftcirkulationen är konstant och minskar risken för överhettning. Vill du ha ytterligare vägledning är Axkid Connect ett smart tillbehör som du kan koppla till din mobiltelefon. Säkerhetsdynan varnar om det blir för varmt i bilen eller om barnet har suttit ner för länge. För mer läsning om Axkid Connect och andra tillbehör, läs vår guide om tillbehör här »

Rear-facing car seats from Axkid

axkid.com Site-Shop

Contact Details Axkid:
Sverige.
Göteborg.
postalCode 41266.
Odinslundsgatan 17.

cake-maternity site. calexotics-sex-toys-usa site. calvin-klein site. camaieu-collection-femme site. camdorado site. car-radio-original-oem site. caraudio site. carhartt-workwear site. carhifi site. carine-gilson site. caroll site. caseable site. casio site. cecil site. certeo site. character-online site. charles-tyrwhitt site. cheaptickets site. check24 site. chemist-direct site. chip site. choiceness site. choies-middle-bridge-ltd site. chronothek site. chyston-cuir site. clark-versicherungsmanager site. classic-shapewear site. classicdriver site. clinique site. fashion-badgley-mischka site. coffee-org-usa site. com-tra site. comdirect site. como-fashion site. compandsave site. companisto site. x-kom-deutschland site. corso site. crash-tarife site. crazy-heels site. crocs-femme-homme-enfant site. crocs-italia site. crocs site. curvy site. cyberport site. cyberpower site. cyberpowersystem site. cycle-gear-stores site. cyrillus site.